Uw ramen stevig in hout, aluminium of kunststof

Kozijnen zijn een belangrijk onderdeel van uw woning of bedrijfspand. Welk soort kozijnen gaat u plaatsen? Kiest u voor de fraaie en stijlvolle uitstraling van houten kozijnen of worden het toch kunststof of aluminium kozijnen? De keuze wordt vooral bepaald door de overige delen van uw pand. Is het een klassiek pand of recenter gebouwd object? In sterke mate wordt hier bepaald welk type u kiest.

Kozijnen bepalen het aangezicht

Bij he bekijken van een woning of bedrijfspand valt meestal direct op hoe de ramen zijn geplaatst en hoe de omlijsting daarvan is. Slordig geplaatste kozijnen of niet onderhouden delen vallen onmiddellijk op. Mensen die naar uw woning kijken of bezoekers van uw bedrijf hebben hier ook meestal wel een mening over. Net als bij een voortuin bepalen deze onderdelen voor een groot deel de eerste indruk.

Houten, aluminium of kunststof kozijnen plaatsen?

Afhankelijk van uw wensen en het soort object maakt u de keuze voor hout, aluminium of kunststof. Er zijn nog andere materialen die worden gebruikt, maar dit heeft vaak veel nadelen en worden weinig toegepast. Kiest u voor aluminium dan kiest u voor een lange levensduur en weinig onderhoud. Bij hout is er de keuze voor de natuurlijke uitstraling en kunt u uit veel kleuren kiezen die ook nog eens eenvoudig opnieuw te schilderen zijn. Kunststof is bekend en gewaardeerd vanwege de hoge isolatiewaarde en de lagere energiekosten.

Waar op te letten als u een bedrijf in kozijnen kiest?

In de eerste plaats gaat het natuurlijk om de betrouwbaarheid van een bedrijf. Kent u mensen die eerder met het bedrijf zaken hebben gedaan en wat zijn hun ervaringen? De offerte van het bedrijf hoort duidelijk en overzichtelijk te zijn en toont een vast bedrag aan kosten. Daarnaast kunt u nog rekening houden bij uw keuze met de volgende aspecten:

  • Is het bedrijf aangesloten bij een branchevereniging?
  • Houdt het bedrijf zich aan gemaakte afspraken?
  • Zijn er reviews op internet beschikbaar?
  • Wordt er netjes en op tijd gewerkt?
  • Biedt het bedrijf service en doet het aan nacontrole van opgeleverd werk?

Prijzen en kwaliteit vergelijken van aanbieders van kozijnen?

Er zijn door heel Nederland veel bedrijven te vinden die kozijnen en dakkapellen aanbieden. Bij de selectie van uw favoriete leverancier zou u bijvoorbeeld de website van Kapbouw BV in Amersfoort kunnen bekijken.