Bespreek op tijd uw bouwvakkers

Toenemende drukte kan voor wachttijden zorgen

Twee jaar geleden hadden we dit niet verwacht. De bouw zat tijdens de recessie behoorlijk in het slop. Om een bouwbedrijf rendabel te houden moest regelmatig aan de noodrem worden getrokken en moest er gesaneerd worden. Soms was dit niet voldoende en ging een bouwbedrijf failliet. Voor een gemiddeld bouwbedrijf lijkt deze situatie inmiddels al heel lang geleden. Het bouwbedrijf floreert. Daarbij is het lastig om aan voldoende vakbekwaam personeel te komen. Er komen niet voldoende schoolverlaters met een vakdiploma op zak. Dat vraagt een extra inspanning van de scholen om deze toekomstige vakmensen op te leiden. Om deze reden zien we een relatief hoog aantal buitenlandse werknemers op onze bouwplaatsen aan de slag. Daarbij mag u ervan uitgaan dat u met bouwvakkers uit een land binnen de EU te maken heeft. Dat zijn namelijk degenen die vlot aan het werk kunnen. Meent u dat tussen al deze bouwvakkers alleen maar Polen en Bulgaren te vinden zijn? Dan vergist u zich in het opvallend hoge aantal Spanjaarden, Portugezen en Britten dat op de Nederlandse bouwplaatsen aan de slag is.

Stijgend aantal ongevallen in de bouw

De buitenlanders op onze bouwplaatsen hebben niet alleen voordelen. De toename in het aantal ongevallen in de bouw wordt namelijk niet veroorzaakt door onkunde of domme pech. Er speelt een communicatieprobleem. Door het niet beheersen van elkaars taal ontstaat onbegrip. Juist hier ligt een uitdaging om de communicatie tussen bouwvakkers onderling te verbeteren. Dan hebben we straks gelukkig veel minder ongevallen en toch het vakmanschap dat u voor uw opdracht mag verwachten.

De meest voorkomende werkzaamheden van een bouwbedrijf

Het bouwbedrijf heeft het dus druk. Hieronder een korte opsomming van de werkzaamheden waarmee men het dus vooral zo druk heeft bij het bouwbedrijf:

  • Plaatsen zonnepanelen
  • Verbouwing badkamer
  • Uitbouw woning realiseren
  • Dakkapel plaatsen
  • Tussenwand verwijderen of juist plaatsen

Dit is slechts een opsomming van de belangrijkste werkzaamheden waar een bouwbedrijf voor wordt ingeschakeld. In ieder geval is het voor u belangrijk om tijdig te starten met het selecteren van het juiste bouwbedrijf. Wilt u bijvoorbeeld komende zomer tijdens de vakantie uw keuken laten verbouwen? Dan is het nu nog maar net het juiste moment om een geschikt bouwbedrijf te kiezen dat in die periode ook echt beschikbaar is.

Bekijk een voorbeeld van een bouwbedrijf in Noord-Nederland

Bent u op zoek naar een bouwbedrijf in het noorden van Nederland? Dan vindt u in Hetebrij Bouw BV misschien wel precies het juiste bouwbedrijf dat u helpt om uw bouw en verbouw optimaal uit te voeren.