Wat is een passende zonnewering voor u? Lees het hier!

Zonwering onmisbaar door hetere zomers

Iedereen herinnert zich de tropische Nederlandse zomer van 2018. Als we de wetenschappers mogen geloven blijft het daar waarschijnlijk niet bij: de zomers worden steeds warmer. Een goede zonwering voor uw woning of showroom is dus onmisbaar. Welke trends en ontwikkelingen zijn er tegenwoordig op het gebied van zonneweringen? In dit blog leest u wat de laatste tijd populair is en hoe u de beste keuze maakt voor een zonnewering die bij u past.

Trends: bediening, kleur en duurzaamheid

Zonwering is er in veel verschillende vormen en maten. De laatste jaren zijn er enkele duidelijke trends aan te wijzen. Zo heeft de bediening van zonwering een evolutie doorgemaakt: van handmatig naar elektrisch. Veel elektrische zonneweringen zijn zelfs op afstand te bieden met een app op de smartphone. Wat betreft kleur zien we dat in 2019 donkergrijs een duidelijke trend. Een algemene maatschappelijke trend die zich ook bij op het gebied van zonwering voordoet is duurzaamheid. Er komt bijvoorbeeld steeds meer isolerende zonwering en steeds meer zonwering op zonne-energie. Ook natuurlijke zonwering met beplanting wordt steeds populairder.

Uitvalscherm blijven populair als zonwering

Hoewel er steeds meer soorten zonwering ontstaan, zijn uitvalschermen een constante factor voor bescherming tegen de zon. Uitvalschermen zijn nog altijd populair omdat ze erg praktisch zijn en daarbij voordelig geprijsd zijn. Ze voldoen daarbij altijd aan hun doel: overtollige warmte en schitteringen van de zon tegenhouden. Uitvalschermen zijn bijzonder geschikt voor ramen op grote hoogte. U creëert dan een aangename schaduwplek, zonder uitzicht te verliezen. Voor iedere woning is wel een geschikt uitvalscherm beschikbaar. Een zonneschermspecialist geeft u advies op locatie voor het uitvalscherm dat bij uw woning of bedrijf past.

De keuze voor een zonnescherm of een rolluik

De keuze voor een zonwering is dus afhankelijk van uw woning of bedrijfspand en uw voorkeuren. Toch zien we dat naast uitvalschermen vooral zonneschermen en rolluiken populair zijn. Het voordeel van zonneschermen is dat ze relatief eenvoudig zijn te installeren en dat u er grote diversiteit in het aanbod is. Zonneschermen zijn beschikbaar in allerhande kleurstellingen en formaten. Ook hier heeft u uiteraard de keuze uit een elektrische of handmatige bediening. Rolluiken zijn erg populair omdat ze meer bieden dan alleen bescherming tegen de zon. Hoe komt dat? Ze werken ook isolerend en geluidswerend en bieden extra bescherming tegen inbrekers. Tevens zijn rolluiken eenvoudig te reinigen.

Voor welke zonwering moet ik kiezen

U wilt natuurlijk een zonwering die optimaal functioneert, past bij uw wensen, duurzaam is en ook meegaat met de laatste methode. Hoe maakt u dan in het overvloed aan mogelijkheden een juiste keuze? Laat u adviseren door een zonneschermspecialist! Frisse Zonwering zorgt ervoor dat u de keuze maakt die het beste past bij uw wensen!