Dubbel glas vervangen? Wanneer is dit nodig?

De vervanging van dubbel glas

Soms kan het nodig zijn dubbel glas te vervangen. Dit kan zijn wanneer uw glas een lekkage heeft of het raamblad stuk is. U doet er dan verstandig aan een professionele glaszetter in te schakelen om uw glas zonodig te vervangen. In dit blog vertellen wij u hoe u kunt zien of uw dubbel glas aan vervanging toe is en wat u op dat moment het beste kunt doen.

De garantie van dubbel glas

Doorgaans gaat dubbel glas meer dan 25 jaar mee. Om te weten hoe ‘oud’ uw glas is, bestaat er een simpele manier om daarachter te komen. Tussen de glasbladen kunt u een metalen strip vinden. De productiedatum vindt u terug aan de binnenkant van de spouw. Dit betreft de aluminium strip binnen de glasplaten. Zoals gezegd is de garantie op dubbel glas zo’n 25 jaar. Indien uw glas echter goed geplaatst is en tussentijds van degelijk onderhoud is voorzien, zal het glas langer meegaan.

Een lekkage van uw dubbel glas

Het kan zijn dat zich een lekkage in uw dubbel glas bevindt. Hoe kunt u dit precies zien?
Let op signalen zoals een beslagen raam. Het kan ook zijn dat u water aan de binnenkant van het raam ziet. Duidelijke tekenen dat uw dubbel glas een lekkage heeft. Is een raamblad onverhoopt stuk gegaan? Dan rest u enkel de optie dit raamblad volledig te laten vervangen door een professional.

De glaszetter als uitkomst

Denkt u eraan zelf dubbel glas te plaatsen? Dat kunt u maar beter niet zelf doen in verband met eventuele ongelukken en complicaties bij de installatie. In plaats daarvan kunt u het beste een professionele glaszetter inschakelen. Doorgaans is een glaszetter al binnen een dag klaar. Het voordeel is dat de montage van het glas op een vakkundige manier gebeurt, waardoor niet wederom een lekkage zal ontstaan. Ook krijgt u hierop een nieuwe garantie op uw glaswerk. Merkt u dat er plotseling een ruit gesneuveld is? Vaak kan een glaszetter al binnen een uur bij u aanwezig zijn om uw probleem te verhelpen. Indien u verzekerd bent tegen glasschade, kan de vervanging van uw glas ook vergoed worden. Zo ziet u dat het inzetten van een glaszetter u enkel voordelen brengt. Wij raden u dan ook aan contact op te nemen met een professionele glaszetter indien u een lekkage heeft of uw raam gesneuveld is. Wij wensen u veel succes bij de zoektocht naar een glaszetter!