Dit zijn de voordelen van passiefhuis bouwen

Duurzaam en milieuvriendelijk leven met passiefhuis bouwen

Duurzaam en milieuvriendelijk leven is in trek. Niet alleen vanwege de positieve invloed die het heeft op het milieu, maar ook door de besparingen die het oplevert. Milieuvriendelijker en duurzamer leven kunt u in de kleine dingen doorvoeren. Denk aan het terugdraaien van uw verwarming of het buiten hangen van uw was in plaats van de wasdroger te gebruiken. U kunt het milieuvriendelijk en duurzaam leven ook groter aanpakken. Passiefhuis bouwen is bijvoorbeeld een bouwstijl die daar naadloos bij aansluit. Passiefhuis bouwen wordt steeds populairder. Een huis dat passief is gebouwd, is optimaal geïsoleerd. Met de juiste isolatie verliest het huis bijna geen warmte. Dit betekent ook dat u veel minder hoeft te stoken, uw huis blijft immers behaaglijk warm tijdens de wintermaanden. Maar waarom wordt een woning precies passief gebouwd? In dit blog vertellen wij u alles over passiefhuis bouwen en de voordelen van het isoleren van een woning.

Wat is passiefhuis bouwen?

Voordat we overgaan op de voordelen van passiefhuis bouwen en isoleren, geven wij u eerst meer informatie over wat passiefhuis bouwen precies is. Passief bouwen is wereldwijd de snelst groeiende energiestandaard. Een passiefhuis is thermisch comfortabel, omdat hij zeer goed is geïsoleerd, kierdicht is gemaakt en er geen thermische bruggen zijn. Daarnaast heeft een passiefhuis een lage infiltratie van de buitenlucht en een uitgebalanceerde ventilatie met koolstof, wat zorgt voor een zeer goede kwaliteit van de binnenlucht. Ten slotte heeft dit type huizen een verwaarloosbaar lage warmtebehoefte. Dit zorgt voor een extreem laag energiegebruik.

De voordelen van passiefhuis bouwen

Zoals gezegd heeft passiefhuis bouwen heel veel voordelen te bieden. Een passiefhuis is duurzaam, toekomstgericht en waardevast. Omdat de warmtevraag zeer gering is, is een kleine en eenvoudige installatie al toereikend. U bespaart op deze manier niet alleen op de energiekosten, maar ook op de kosten voor de installatie en de onderhouds- en vervangingskosten. Op de lange termijn is passiefhuis bouwen veel goedkoper dan andere energieconcepten. Het mooie is dat passief bouwen niet alleen geschikt is voor nieuwbouwwoningen, maar dat deze techniek ook kan worden ingezet bij de renovatie van oudere huizen.

Het isoleren van oude huizen

Oude huizen zijn vaak prachtig om te zien, maar zijn ‘s winters koud en ‘s zomers juist heel warm. Gelukkig is het mogelijk om van uw oude huis een passiefhuis te maken. Isoleren is daarbij heel belangrijk. Het zorgt ervoor dat uw woning duurzamer en comfortabeler wordt. Schakel een gespecialiseerd isolatiebedrijf in dat uw huis kan voorzien van isolatie die past bij uw woning en wensen. Met hun hulp kunt u niet alleen genieten van een behaaglijk warm huis, maar kunt u ook behoorlijk besparen op de stookkosten.

Benader een gespecialiseerd bedrijf in maatwerk isolatie

Heeft u behoefte aan meer informatie over passiefhuis bouwen? Of wilt u direct een afspraak maken voor het aanbrengen van isolatie in uw woning? Neem dan contact op met een gespecialiseerd isolatiebedrijf bij u in de buurt. Dit bedrijf voorziet u graag van meer informatie over het isoleren van uw woning en de vele voordelen.