Wanneer kunt u als brandwacht aan de slag?

Brandwacht, een spannend en uitdagend beroep. Een brandwacht kan voor diverse zaken ingezet worden waardoor het werk altijd uitdagend blijft. Een echte brandwacht worden begint bij het begin, een opleiding. Er bestaan echte brandwacht opleidingen in Nederland die hier zeker geschikt voor zijn. Ook is een VCA van belang en EHBO ervaring is ook vaak erg belangrijk. Wanneer de papieren in orde is, is een beetje durf, flexibiliteit en stressbestendigheid erg handig.

Werken in loondienst

Er bestaan vele bedrijven die een brandwacht in loondienst nemen en zelf opdrachten binnen halen die door de brandwacht worden uitgevoerd. De brandwacht hoeft niets anders te doen dan de opdrachten die hij voorgelegd krijgt. Vaak is dit voor externe bedrijven die een brandwacht nodig hebben voor enkele dagen. Het komt bijna niet voor dat een brandwacht voor één instelling werkt. Dit zijn er meestal meerdere. De brandwacht gaat deze opdrachten af en krijgt iedere maand een salaris van de werkgever. Wel heeft de brandwacht zekerheid. Het salaris komt iedere maand binnen zonder de zorg dat er niet genoeg binnen komt die maand.

Werken als ZZP’er

Een brandwacht kan er ook voor kiezen om aan de slag te gaan als zelfstandig ondernemer. Vaak worden de brandwachten die werken voor een onderneming ook ingezet voor verschillende bedrijven. Dit kan dus ook zelfstandig zonder baas er boven. De ZZP’er zorgt zelf voor opdrachten waar hij of zij dan ook zelf betaald voor krijgt, geen vast maandsalaris dus. Het handige aan dit beroep is, is dat het al vrij flexibel is. Het is geen 9 tot 5 baan achter een bureau. Het is erg divers en verschillend elke keer. De opdrachten kunnen gaan van een evenement tot aan een bouwplaats. Een zelfstandig ondernemer staat in de luxe positie om zelf te kiezen welke opdrachten aantrekkelijk zijn en welke niet. Ook kunnen de werktijden naast de opdrachten zelf ingedeeld worden. Een zelfstandige brandwacht laat zichzelf dus inhuren door een opdrachtgever die bepaald wat de opdracht is en hoelang deze gaat duren. Wel kan de zelfstandige brandwacht last hebben van onzekerheid. Het is van belang dat er iedere maand weer genoeg opdrachten binnen komen. Het gaat wel om het inkomen van een persoon die iedere dag weer brood op tafel moet zetten.

Maak de overweging

Maak zelf de overweging tussen in loondienst gaan of aan de slag als zelfstandig ondernemer. Weeg de voor en nadelen tegen elkaar af en ga verder met de uitkomst waar u volledig achter staat. Voor ieder mens is dit anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *