Schilderen in de winter

Zoals ik al eerder vertelde is het erg prettig om een schilder in te huren als men zelf niet in staat is om schilderwerk te doen. Dit kan verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld, men kan lichamelijk niet in staat zijn om het werk te doen, wat niet weinig voor komt. Wat ook vaak voor komt is dat men liever de tijd die anders in het schilderwerk zou worden gestopt, ergens anders aan zou willen besteden. Men acht dan die tijd kostbaarder dan het bedrag wat uitbesteed wordt aan de schilder die dan het werk overneemt voor de klant. In speciale situaties wordt er extra veel gebruik gemaakt van een schilder. Voornamelijk bij buiten schilder werk wordt er vaker een schilder ingehuurd dan bij binnen schilderwerk, en dit is ook logisch, naar mijn mening. Immers, binnen is het vaak warm en knus, en buiten kan het erg koud zijn, of regen of ander onweer kan roet in het eten gooien. Daarom is er een nieuw bepaald soort schilder ontstaan. Deze nieuwe schilder heet de winter schilder.

Alleen werken in de winter?

Tegenovergesteld aan wat de naam zegt, deze schilder werkt niet alleen in de winter, hij werkt namelijk ook in de overige seizoenen. De winterschilder die werkt dus ook in te winter, en veel andere schilders die werken namelijk niet in de winter. Zij vinden, net als wij die dan een schilder inhuren, dat het te koud in de winter om schilderwerk te doen. Dit winterschilders zijn wat beter bestand tegen de kou. De belangrijkste reden echter waarom zij toch ook werken in de winter, is omdat zij geld nodig hebben om van te leven, ook de winter, eigenlijk, speciaal in de winter. In de winter geeft men namelijk over het algemeen meer geld uit, omdat dan het energie gebruik in en rondom het huis groter is dan in de zomer. Dit komt natuurlijk doordat het veel kouder is, en de verwarming hoger wordt gezet, en er meer lichten aan worden gezet omdat het donkerder is. Door die hogere belasting is het voor de schilders dus van belang om het hele jaar door beschikbaar te zijn als schilder. Zij krijgen hierdoor het hele jaar door een continue geldstroom aan inkomsten, en kunnen hierdoor wat stabiele leven dan de zomerschilders.

Verschillen met de zomerschilder

Wat zijn de andere verschillen met de zomerschilder? Er zijn er nog enkele, waar ik nu over ga vertellen. Het wordt soms gezegd dat de winterschilder vaardiger is dan de zomer schilder. Misschien vraagt u zich nu af hoe dan komt. Ik kan het u makkelijk vertellen, namelijk, de winterschilder moet met veel meer dingen rekening kunnen houden. Wat dan, denkt u nu. Ze hebben veel meer te lijden door de verschillende weersomstandigheden. Ze moeten namelijk ook hun werk kunnen doen als het bijvoorbeeld regent, of zelfs sneeuwt! Dat vind ik eigenlijk best wel bewonderenswaardig, vindt u niet?

Korting op de winterschilder

Er zijn nog een aantal verschillen. De winterschilder is vaak gemotiveerder dan de zomerschilder. Hierdoor gaat het werk vaak sneller. Daardoor bent u minder geld kwijt dan wanneer u een zomerschilder in huurt. Verder is het zo dat er vaak veel aanbiedingen in de winter zijn, omdat er minder schilders zijn, en zo is er dus strengere competitie tussen de schilders onderling. Dit heb ik aan den lijve meegemaakt bij  een aantal schilders in Arnhem. Er waren toen echt spectaculaire aanbiedingen, al vond ik zelf, en toen heb ik mijn hele huis laten verven.

Aarzelen hoeft niet

Veel mensen aarzelen om hun huis te laten verven in de winter, omdat ze denken dat het lagere kwaliteit schilderwerk oplevert. Maar dit is niet waar, want de schilders moeten net als in de zomer hun schilderwerk waarborgen op gebied van kwaliteit. Als u nog steeds aarzelt over het eventueel inhuren van een winterschilder, dan kan ik u aanbevelen om een kijkje te nemen op de site http://www.hagenbv.nl/.