De relevantie van de verffabrikant

De beste contacten

Als u een klus heeft liggen aangaande schilderwerk, dan wilt u natuurlijk dat dit door ervaren, betrouwbare en goed opgeleide mensen gebeurd. Vaak leren schilders in hun opleiding erg veel over verfsoorten, structuren, materialen en technieken. Maar als ze dan eenmaal bij een schildersbedrijf werken, zijn zij afhankelijk van de betreffende verffabrikant van dat bedrijf. Bij welke leverancier haalt het bedrijf haar verf? En wat hebben de schilders verder nog aan zo’n contact? Wij gingen voor u op onderzoek uit. Wat is de relatie tussen een verffabrikant en een schildersbedrijf, en welk voordeel haalt u daaruit?

Het verschil wordt steeds groter

De tijden veranderen. Zeker wat betreft schildersbedrijven. Eerst was er de schilder, die enkel in te huren was voor schilderwerk. Om meer opdrachten en daarmee meer kosten te genereren, pakte de schilder steeds meer klussen aan. We spraken toen ook wel van ‘onderhoudsbedrijven’. Maar na verloop van tijd werd duidelijk dat zo’n klusjesman niet altijd de kennis en ervaring op andere gebieden dan schilderwerk had. Hij was immers opgeleid als schilder! Toen kwam er een opleving in de branche. Mensen werden multifunctioneel opgeleid en konden nu ook legaal voor allerhande klussen ingezet worden. De ‘renovatiebedrijven’ waren geboren. Nu is het verschil tussen deze professionals in de schildersbranche steeds duidelijker. Dit hangt ook af van de verffabrikant.

Hoe trots voelen schilders zich?

Graag vertellen wij u meer over de relatie die schilders onderhouden met de verffabrikant. Sommige schilders winnen veel advies en tips in bij deze vakman. Andere schildersbedrijven ‘zoeken het liever zelf uit’. Heeft u zelf een klus aan schilderwerk klaarliggen? Schakel dan een schildersbedrijf in die zich niet geschroomd voelt een technisch specialist van de verffabrikant om advies te vragen. Dan weet u zeker duurzame topkwaliteit te ontvangen. U wilt immers jaren onbezorgd van het resultaat kunnen genieten. Dan kunt u uw klus beter niet uit laten voeren door een schilder die zich ‘te goed’ voelt om advies bij een fabrikant te vragen. Zeker als u een lastig oppervlak wilt laten schilderen. Dan is een extra toekijkend oog geen overbodige luxe.

Zo herkent u een professioneel schildersbedrijf

Wenst u uw schilderwerk over te dragen aan een professioneel schildersbedrijf? Let dan op de volgende kenmerken:

  • Flexibel
  • Duurzaam
  • Betaalbaar
  • Professioneel
  • Advies op maat

Ga voor topkwaliteit

Kortom, als u schilders nodig heeft voor een klus, controleer dan of zij goede contacten onderhouden met hun verffabrikant. Dan weet u zeker met een eerlijk, betrouwbaar en professioneel schildersbedrijf van doen te hebben!